2015. január 21., szerda

Rumos sport szelet




Masszív csokoholizmusom genetikai okokból eredeztethető, természetesen atyámtól örököltem ezt az édes függőséget. Nem tudom, hogyan csinálja, de mindig talál csokis recepteket a neten, amelyet nemes egyszerűséggel megoszt az idővonalamon, ami az ő olvasatában azt jelenti, hogy ezt a sütit szeretné, minél előbb. Most ez landolt az internetes felületemen. Mivel most itthon vagyok (felmondási idő, idegbeteg munkakeresés helyett úgy döntöttem, kipihenem magam, jelenleg az ájultan alvós-filmnézős-blogírós-sütős-főzős állapotban leledzem), ezért nem volt akadálya annak, hogy gyorsított ütemben nekiálljak ennek a pár perc alatt elkészülő finomságnak. Hogy milyen sikerrel? Nos, megdermedni sem volt ideje a csokinak a tetején, nem is tudok prezentálni tepsis képet, már csak morzsák vannak belőle...

Rumos sport szelet


Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 5 ek kakaópor
- 20 dkg vaj, felolvasztva
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl kávé
- 1 dl rum
Tetejére:
- 1 tortabevonó vagy 20 dkg étcsoki
Elkészítés:
Rém bonyolult elkészíteni a finomságot. Egy nagy tálba tesszük a darált kekszet, hozzákeverjük a kakaóport és a cukrokat. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, a kávét és a rumot. 
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen. 
Vízgőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót vagy étcsokit, rákenjünk a kekszes alapra, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és habzsoljuk! Egyszerű, gyors és isteni finom!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése