2015. április 17., péntek

Madártejben sült alma



Halálosan szerelmes vagyok az új vega szakácskönyvembe, sorjáznak benne a jobbnál jobb receptek, csak győzzek válogatni belőlük. Már amikor először átlapoztam a kiadványt, azonnal bejelöltem a madártejes sült alma receptjét, annyira megtetszett. Most pedig, hogy szembesültem azzal, hogy már megint elfeledkeztem egy zacskó almáról a spájzban, azonnal előkerítettem, és már álltam is neki a finomságnak. Egyszerűen elkészíthető és mennyei desszert, felvettem a kedvenceim közé!

Madártejben sült alma


Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 4 dl tej
- 1 tk vaníliakivonat 
- 4 ek méz
- 1 citrom reszelt héja (részemről 1 kupak citromlé)
- 3 db tojás
- 4 db alma
- 1 csipet só
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Egy lábosba öntjük a tejszínt, a tejet, a mézet és a vaníliakivonatot. Felforraljuk, majd elzárjuk a gázt és kihűtjük az elegyet.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a lehűlt tejszínes keverékhez adjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Az almákat meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Kivajazunk egy kerek jénait, belesorakoztatjuk az almaszeleteket, úgy, hogy az oldalára is kerüljön, majd beleöntjük a tejszínes keveréket. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, és addig esszük, amíg van belőle. Vigyázat, azonnali függőséget okoz!


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Többször visszatértem ehhez a finomságodhoz. Őszintén megmondom, egyenlőre nem tudom elképzelni... Nincs mese, el kell készítenem!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá!:-) Érdemes kipróbálni, tényleg nagyon finom!:-)

      Törlés