2013. február 23., szombat

Tejfeles lepény

Nagyon rákaptam a zsírral sütésre. Teljesen más íze van a sütinek, sokkal mélyebb, rusztikusabb, mint a vajjal készült tésztáé, olyan igazi mamás hangulatot áraszt. Móni Váncza projektje sok zsírral készült receptet tartalmaz, az én választásom most erre esett:

Szegedi tejfeles lepény

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 3 tojás
- 25 dkg zsír
- 10 dkg cukor
Krém: 
- 5 dl tejföl
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a cukorral, majd elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett felületen tepsi méretűre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe ügyeskedjük a tésztát. 
A krém hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd rásimítjuk a tésztára. A sütit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. fél óra alatt készre sütjük.
Ilyen borús, esős időben vigasztaljuk magunkat egy szelet sütivel (ne többel, mert utána sokat kell tornázni, hogy lemenjen..), és gondoljunk a már ajtóban toporgó tavaszra!

Jó étvágyat!






2 megjegyzés:

  1. Örülök hogy ízlenek a receptek, nagyon jó lett a tejfeles lepény. Rakom is be a helyére. Köszönöm hogy sütöttél:))

    VálaszTörlés