2013. február 16., szombat

Tripla narancsos tiramisu

Az elmúlt hétvégét téren és időn kívül töltöttem. Nem, nem kaptam szerepet sajnos az új Star Trek filmben, ellenben egy nagyon jó könyvet olvastam, Stephen Hawking életéről és munkásságáról (véleményem a könyvről ITT),  amiben szokásom szerint teljesen elmerültem. A jó könyvhöz jó süti is jár (nálam legalábbis), és mivel régen volt tiramisu (akinek még nem tűnt fel, az egész család függő), ezért az alábbi receptet választottam a Két cica konyhájából:

Tripla narancsos tiramisu
Hozzávalók:
- 10 dkg narancslekvár
- 0,5 dl narancslikőr
- 6 tojás
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 6 ek cukor
- 50 dkg mascarpone
- 1 doboz babapiskóta
- őrölt szegfűszeg
Elkészítés
Mivel tiramisuról van szó, biztosan nem fogjuk az egész délelőttöt a konyhában tölteni.
A lekvárt összekeverjük a narancslikőrrel. 
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájából, a cukorból, és az apróra darabolt kandírozott narancshéjat elkeverjük. A tojásos krémhez hozzákeverjük a mascarponét, majd a fehérjehabot és óvatosan hozzáadjuk. 
A lényegi tennivalókkal megvagyunk, már csak a rétegzés választ el bennünket a kész sütitől. Magunk elé készítjük a krémet, a babapiskótás dobozt, és a likőrös lekvárt, és egy nagyobb dobozt. A doboz alját befedjük a lekvárban megforgatott babapiskótával, ráhalmozzuk a krém felét, újabb adag lekváros piskóta, a krém másik fele következik. A tetejét megszórjuk szegfűszeggel. És ennyi, mehet a hűtőbe egy éjszakára, másnap vágunk magunknak egy szeletet (úgysem lesz elég, de kezdetnek nem rossz), fogunk egy jó könyvet, és lassan elsüllyed körülöttünk a világ..
Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése