2013. december 11., szerda

Intelligens krémes

Nagy kedvencem a madártej. Csak utálom elkészíteni, nincs sok kedvem szöszmötölni a habgaluskával. Ezért azonnal felkaptam a fejem, amikor megláttam a sült madártej receptjét Zamat és illatnál. Nem kell vacakolni a galuskával, csak gyorsan összekeverünk mindent mindennel, irány a sütő, porcukor a tetejére, és ennyi. Ezt nekem haladéktalanul ki kellett próbálnom! Így is történt, gyorsan elkészült a süti, csak a tepsi méretét sikerült elrontanom, ezért elég lapos szeletkék születtek, de nem baj, majd legközelebb szebbre sikerül, ízre isteni finom volt, és ez a lényeg!

Intelligens krémes

Hozzávalók:
- 10 tojás
- 20 dkg cukor
- 4 cs vaníliás cukor
- 9 ek liszt
- 15 dkg puha vaj
- 1 l tej
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez hozzáadjuk a cukor felét és a csipet sót, és kemény habot verünk belőle. A sárgáját habosra keverjük a cukor másik felével és a vaníliás cukrokkal. Ezután hozzáadjuk a vajat, majd kanalanként a lisztet. A tejet apránként hozzáadagoljuk. Végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot.
És ennyi volt, már csak annyi a dolgunk, hogy kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk egy tepsit, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 60 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Akkor jó, ha nem teljesen szilárd, a belseje remegős, nem teljesen folyékony. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük, megszórjuk porcukorral és gátlások nélkül behabzsoljuk. 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése