2013. december 27., péntek

Sütőtök golyó

Karácsonykor nálunk tradicionálisan kókuszgolyó készül. Imádom ezt a finomságot, egészen eddig meg sem fordult a fejemben, hogy új ízekkel kísérletezzek. Ámde most kitört rajtam a sütőtök mánia, ezért amikor a Nők Lapjában megláttam a sütőtök golyó receptjét, azonnal ki kellett próbálnom! Semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint a hagyományos kókuszgolyót, és bár elsőre furcsa az íze, gyorsan hozzá lehet szokni. Természetesen elkészül a hagyományos változat is karácsonyra, de érdemes volt kipróbálni ezt a variációt is, mert nagyon finom!

Sütőtök golyó
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 25 dkg darált keksz
- 3 ek méz
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek rum
- fél tk fahéj
- kókuszreszelék
Elkészítés:
Gyorsan túlesünk a legbonyolultabb műveleten: a sütőtököt megsütjük (kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat, sütőpapíros tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük), majd turmixoljuk. 
A püréhez hozzáadjuk a háztartási kekszet, a mézet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot és a fahéjat. 
A masszából golyókat formázunk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk őket. 
Tálcára sorakoztatjuk a finomságokat, majd lassan, de biztosan (vagy gyorsan és biztosan) elfalatozzuk őket.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése