2015. február 7., szombat

Omlós csokis-almatorta



Eredetileg csak alibi-sütit terveztem készíteni a karácsonyi trakta előtti hétvégére, de aztán az ahogyan lenni szokott, szembejött velem egy recept, amit azonnali hatállyal ki kellett próbálnom. Ezúttal egy almás-csokis torta ejtette rabul az én csalfa szívemet, eredeti terv kuka, almát Intersparban felvásárol (mert természetesen kb. egy perccel az után leltem rá a finomságra, hogy megjöttem a zöldségestől, ez bizony Murphy), hirtelen felindulásból tortát megsüt. Nagyon finom lett, és nem is volt túlságosan időigényes és bonyolult sem, mi kell még? Egy újabb szelet ebből a mennyei nasiból!


Omlós csokis-almatorta



Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg puha vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 tojás
- 40 dkg liszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk só
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 6 dkg (barna) cukor
- 10 dkg étcsoki
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A lágy vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felvert tojással. Hozzáadjuk a lisztet, begyúrjuk a tésztát. Gombócot formálunk belőle, folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe.
Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat és felkockázzuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukrot, a mézeskalács-fűszert és a pudingport, majd ebbe beleforgatjuk az almát.  Az étcsokit apróra vágjuk, és hozzákeverjük az almához.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk. A tésztából egy nagyobb tojásnyi darabot visszateszünk a hűtőbe, a többit belenyomkodjuk a formába, úgy, hogy pereme is legyen. Beleöntjük az almás keveréket, egyenletesre simítjuk a tölteléket. A kis darab tésztát ráreszeljük a tetejére. Betoljuk a sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, ájuldozunk. Nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis különleges almatorta!



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése