2015. február 24., kedd

Spenótos-túrós rakott tészta


Durván hangzik, ugye? Pedig nagyon finom! Atyám elsőfokú túrós tészta-függőségben szenved, bármikor bármennyit meg tud enni belőle, ezért elég sokszor elkészül nálunk, kizárólag sok tejföllel és cukorral készítve, melytől eltérni szigorúan tilos! Nekem nincsenek ilyen előítéleteim, imádok kísérletezni az ízekkel, ezért azonnal megragadta a fantáziámat a spenót-túró-sajt párosítás, amelyet a Vidék íze című újságban láttam. Nem volt kérdés, hogy ezt nekem ki kell próbálnom, alig vártam, hogy kilábaljak annyira az influenzából, hogy újra a konyhában sürgölődhessek, már álltam is neki az elkészítésnek. Nem túl bonyolult elkészíteni, az íze elsőre furcsa, de hamar rá lehet kattanni!


Spenótos-túrós rakott tészta

Hozzávalók:
- 50 dkg tészta (nálam bio fussili)
- 45 dkg mirelit spenót
- só, bors
- olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 30 dkg sajt
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a spenótot, néhány percig együtt pároljuk, majd kihűtjük.
Közben, hogy ne unatkozzunk, lereszeljük a sajtot.
A kihűlt spenóthoz hozzákeverjük a túrót és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk (ne sajnáljuk!).
Egy jénait kivajazunk, belehalmozzuk a leszűrt tésztát, a tetejére rásimítjuk a spenótos keveréket. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és betoljuk a 180  fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük.
Kell egy kis bátorság az első falathoz, mivel ez a túrós tészta egyáltalán nem édes, és hát nem néz ki túl bizalomgerjesztően a végeredmény, viszont nagyon gazdag az ízvilága, azonnali függőséget okoz!


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése